Vízbiztonsági
Információs
Rendszer

Oldal kiválasztása

Kinek ajánljuk?

A Vízbiztonsági Információs Rendszer (VIBIR) egy vízbiztonság tervezési szoftver vízellátó rendszerek üzemeltetői és a tevékenységüket segítő, felügyelő szakértők számára. A vízbiztonsági keretrendszer egy naprakész, felhasználói szinten szabadon használható alkalmazás.

Magyarországon érvényben lévő, az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. X.25. kormányrendelet előírja az ivóvíz szolgáltatóknak az ivóvíz biztonsági terv elkészítését. A vízbiztonsági terv azonban nem egy egyszeri elkészítendő dokumentáció. Meggyőződésünk, hogy az alapdokumentáció elkészítésével nem érhet véget a folyamat. A napi üzemeltetésbe szükséges beilleszteni úgy, hogy évenkénti felülvizsgálatával, öt évenkénti átdolgozásával, valamint további adatszolgáltatási és beszámolási kötelezettséggel együtt járó kötelezettségeket a legminimálisabb idő ráfordításával elvégezhessük.

Vízműveknek

A Vízbiztonsági Információs Rendszer nagy kapacitással rendelkezik, ezáltal a vízellátó rendszer nagyságától függetlenül, akár több vízbiztonsági tervet is elkészíthetnek benne. Így a szervezeten belül alakíthatja ki a vízbiztonsági folyamatokat. Az egyes vízellátó rendszerekre adaptálható információk segítségével az üzemeltető cég vezetése számára is nyomon követhetővé és ellenőrizhetővé válik a jogszabályi előírásainak való folyamatos megfelelés. Továbbá a rendszer jól átlátható, mely által az egyes rendszerek adatai jól elkülöníthetőek.

Egyedi vízellátóknak

A VIBIR egy költséghatékony megoldás, hiszen szervezeten belül, sajátkezűleg készítheti el benne a vízbiztonsági terveket. Nem kell külső szakértőt bevonni tetemes összegekért. A külső szakértői díjakhoz képest igen kedvező áron érhető el a program, így nagyobb összegek kifizetése nélkül alakíthatja ki a vízbiztonsági folyamatokat. A könnyű kezelhetőségnek köszönhetően nincs szükség több hónapnyi betanulásra. Kezelőfelületét igyekeztünk úgy kialakítani, hogy minél átláthatóbb, használata pedig könnyen megtanulható legyen. A működtetéséhez szükséges tudást akár képzési kereteink között is elsajátíthatja, így az első pillanattól kezdve hatékonyan alkalmazhatja a programot.

Szakértőknek

A VIBIR az első olyan program hazánkban, amiben egyszerre több vízellátó rendszer vízbiztonsági tervét is elkészítheti a korábban megszokott idő töredéke alatt. A nagyfokú hatékonyságnak köszönhetően a megbízások száma akár meg is duplázható. A rendszerben egyszerre több tervet is elkészíthet, kezelhet, így bevételeit is növelheti. A felhasználóbarát kezelőfelület segíti a gyors és hatékony munkavégzést.

Töltse le a Vízbiztonsági Információs Rendszer (VIBIR) demo verzióját, és próbálja ki Ön is mennyire hatékony. Ha bármilyen kérdése van a szoftverrel vagy a képzéssel kapcsolatban, bátran keresse munkatársainkat a +36 20/299-8960-as telefonszámon!