Vízbiztonsági
Információs
Rendszer

Oldal kiválasztása

Vízművek

Az első olyan magyar fejlesztésű vízbiztonsági szoftver, melyben a vízellátó rendszer nagyságától függetlenül, szervezeten belül készítheti el a vízbiztonsági terveit, és elsősorban az üzemeltető érdekeit, nem a hatóság szempontjait tartja szem előtt.

A vízbiztonsági keretrendszer egy naprakész, felhasználói szinten szabadon használható alkalmazás. A szoftver képes a piacon eddig nem tapasztalt pontossággal, hatékonysággal és kapacitással vízbiztonsági tervek elkészítésére és nyomon követésére. Az EU előírásokkal kompatibilis gyakorlati szemléletű információs rendszer kielégíti a magyarországi jogszabályok végrehajtását felügyelő hatósági igényeket, továbbá elősegíti, hogy a tevékenységük során maguk az üzemeltetők adatbázisukat karbantartsák, és automatikusan teljesíthessék időszakos jelentési kötelezettségüket.

Előnye a rendszernek, hogy az egyes vízellátó rendszerekre alkalmazható információk segítségével a cég vezetése számára is nyomon követhetővé és ellenőrizhetővé válik a 201/2001. X.25 kormányrendelet előírásainak érvényesülése, valamint biztosítja a döntésszintekhez kapcsolódó tájékoztatási igényt, döntés előkészítéshez szükséges információkat.

További pozitívuma az alkalmazásnak, hogy felépítéséből adódóan a jogszabályi változások függvényében rugalmasan bővíthető és módosítható, valamint a korábbi állapotok lekérdezése biztosított, bármikor áttekinthetők.

A Vízbiztonsági Információs Rendszer tervezett célja, hogy a Humán Vízhasználatok Környezet-egészségügyi Szakrendszerével (HUMVI) átjárható legyen, a vízbiztonsági tervek egy az egyben feltölthetővé váljanak.

Miért döntsön a VIBIR mellett?

Nagy kapacitással rendelkezik: A vízellátó rendszer nagyságától függetlenül, akár több vízbiztonsági tervet is elkészíthetnek bene saját kezűleg is.

A szervezeten belül alakíthatja ki a vízbiztonsági folyamatokat: az üzemeltető szervezet számára az egyes vízellátó rendszerekre adaptálható információk segítségével az üzemeltető cég vezetése számára is nyomon követhetővé és ellenőrizhetővé válik a rendelet előírásainak érvényesülése.

Átlátható rendszer: A több terv miatt kiemelkedően fontos, hogy a program átlátható legyen, az egyes rendszerek adatai jól elkülöníthetőek legyenek.

Tipp: Vegye igénybe képzéseink egyikét is, hogy részletesen megismerje magát a VIBIR szoftvert, valamint annak működését. A képzés elvégeztével képes lesz  a program önálló kezelésre, így költséghatékonyan készíthetik el a vízbiztonsági terveket, amiket folyamatosan aktualizálhatnak, és bármikor lekérdezhetik vagy megtekinthetik a korábbi adataikat.

A képzések kialakításakor nagy figyelmet fordítottunk ügyfeleink igényeire. Ennek megfelelően különböző szintű, célcsoport-orientált tanfolyamot indítottunk.

KépzésKinek ajánljuk?Időtartam
Felhasználói szintű gyorstalpalóvízágazatban dolgozó szakembereknek1 nap
Ivóvízbiztonsági szakügyintéző képzés – OKJvízágazatban dolgozó szakembereknek*5 nap (49 + 9 óra) + vizsga

Töltse le a Vízbiztonsági Információs Rendszer (VIBIR) demo verzióját, és próbálja ki Ön is mennyire hatékony. Ha bármilyen kérdése van a szoftverrel vagy a képzéssel kapcsolatban, bátran keresse munkatársainkat a +36 74/506-368-as telefonszámon!